Sisällöntuotantotyökalujen vertailu, Kimmo Oksanen, Mediamaisteri Oy

Loading
Loading Click here to add:
Add to notification list

Kouluttajat:

  • Tiina Front-Tammivirta, Mediamaisteri Oy
  • Kimmo Oksanen, Mediamaisteri Oy
  • Toni Kettunen, Mediamaisteri Oy

Organisaatio: Mediamaisteri Oy

Avainsanat: digitaalinen sisällöntuotanto, verkkokoulutuksen suunnittelu, sisällöntuotannon työkalut

Kohderyhmä: Henkilöstökouluttajat, muut yrityselämän edustajat
Henkilöstökouluttajat, muut yrityselämän edustajat Verkkokursseja tuottavat opettajat eri oppilaitoksissa

Ilmoittautuminen:

Hinta: maksuton

Esitykseen liittyvä linkki: http://www.mediamaisteri.com/fi/verkkokoulutuksien-sisallontuotanto

Sisältö:

Sisällöllisesti ja pedagogisesti laadukkaan verkkokoulutuksen toteuttaminen vaatii hyvää suunnitelmaa, resursseja ja oikein valittuja työkaluja. Sisällön asiantuntemuksen lisäksi tarvitaan verkkopedagogiikan ymmärrystä sekä jämäkkää projektin vetämistä. Verkkosisällön tuottaminen on projekti siinä kuin muutkin projektit, sillä on aikataulu, budjetti sekä projektiryhmä.

Hyvän verkkosisällön runko luodaan Storyboardilla eli kuvakäsikirjoituksella. Siinä määritellään eteneminen, sisältöelementit, aktivoinnit sekä mediaelementit. Ennen käsikirjoitusta tulee kuitenkin määrittää selkeästi koulutuksen tavoitteet, kohderyhmä ja mahdolliset reunaehdot (kuten käytön rajoitukset ja pakollisuudet). Tältä pohjalta laaditaan käsikirjoitus eli määritellään keinot, tavat ja elementit, joilla asetettu tavoite voidaan saavuttaa.

Sisällöntuotannon työkaluissa on tällä hetkellä runsaasti valinnanvaraa. Työpajassa tutustutaan muutaman yleisesti käytetyn työkalun ominaisuuksiin ja merkittävimpiin eroihin. Vertailussa ovat H5P, iSpring, Storyline. Käytännön tuntumaa osallistujat saavat Moodleen integroidusta, helppokäyttöisestä H5P:stä, jolla voi muokata esitysmateriaalista interaktiivisen, itsenäisen ja seurattavan sisältöpaketin.